Isnin, 12 Julai 2010

Pengenalan Diri


ASSALAMUALAIKUM...

 wat pmbaca2 blog sekalian... Nama aku ni sebenarnye panjang so aku pendekkan jd azwan ( aRz oNe ) jer. so pandai2 la sbut nama aku k... Almaklum la, aku ni sebenrnye minat gile kalo bab2 pancing ni. Tp aku xde la smpai tahap expert smpai pncing tgh laut tu... kalo setakat kat sungai n muara tu je la pot pncing aku yg selalu aku knjungi... huhuhu. Rekod peribadi aku setakat ni pari 2 kilo jer. kire ok la tu kan? tu pon pncing kt muara belakang umah aku jew. Bkan xnk g tgh laut tp bajet xde beb... kalo ade penaja yg sudi sapot aku g tgh laut ok la gak kan? blagak cam artis la plak...wakakaka!!! klik kt web  ni http://www.youtube.com/watch?v=hepxWIe-rIE aku ltak  video n pic aku g mancing yg dpt pari 2 kilo. bkn nk bbangga beb tp utk bkongsi pngalaman bersama2. hehehe...ok beb... layan !!!

 (Bersama Tangkapan peribadi pari 2 kilo)

Ni kali pertama aku bikin blog setelah aku menjeleskan hati tgk mmber2 aku punya blog yg lawa2, bwarna warni mcm lampu lip lap jiran sblah umah aku, ltak plak pic diorg yg plik2 kat blog (ape korang pk pic korang lawa ker? mentang2 la aku x reti nk wat blog).

So dgn tekad hati aku (tekad la konon... poorah!!!) aku wat gak la blog ni. Pd mulanye mmg susah nk wat blog ni sbb spatah haram pon aku x phm. So dgn bimbingn mmber aku yg sorg ni (ade kt list follower aku kalo ade awek2 yg nk try ayat beliau... pndai2 la crik k!!!) berjaya jugak aku bikin blog sendiri walupon x secantik yg disangka (korang sendiri tgk sendiri nilai la...)


Untuk pengetahuan pembaca sekalian, setiap hari Sabtu @ Ahad adalah hari yang wajib untuk aku pergi memancing, itupon kalo aku tidak pegi men futsal @ badminton. Tak kisah la kat mane2. Janji aku dapat memancing. Amat tensen kalo x dpt trun salah satu hari pun dlm seminggu. Siyes aku xleh duduk senang kalo satu hari dlm semmgu x trun mancing. Nak nanges pon ader...huhuhu. Aku sanggup amik cuti semata2 pancing ni biarpon kesibukan kt opis tu melanda hehehe... Da mcm penagih lak aku ni. xleh tahan beb...

Sekarang aku sgt addicted dgn aktiviti pemancingan ini. Sungguh rase amat tidak selesa, rase hidup sgt tidak complete jika tidak dapat berbuat demikian. Okey, skrg korang semua cuba imagine, jika setiap pagi slps bangkit dari tido korang akan mengeliat n korek hidung, rase sgt tidak selesa kan jika korang semua tidak dapat berbuat demikian setiap pagi? Mcm tu lah perasaan aku jika tidak dapat memancing pada setiap sabtu @ ahad. Satu perasaan yang sangat teruk.

Mengenang kembali keterjebakan dalam aktiviti memancing nih. Owh, rupanya sejak kecil lagi aku sudah memancing bersama ayah. Dialah sifu aku bab mancing ni. Tapi, hobi bersama ayah itu tidak kekal lame. Sewaktu menjurus ke Alam Persekolahan Menengah, aku sudah jarang pergi memancing bersama Ayah, sangat tidak rock rasanya pergi memancing dgn Ayah kan...nanti membe2 cakap...weh.."per barang memancing?"...jom ar kita lepak CC main Halflife...Maka terpaksalah melepakkan diri di CC dan bermain Halflife (femes kot mase Form 1 ngan Form 2 kan???). Aku sgtlah tidak suka sebenarnya bermain game Halflife nih...sebab xpenah menang pon....(Tp senyap2 aku byk layan chatting jer kt CC tu) Sgt tidak adventure ok. Tapi, sebab nak berkawan-kawan punyer pasal..terpaksalah follow jerk membe2 mase tuh.

Lps dah masuk sekolah menengah, mmg jarang kot memancing.....sampai la aku menjejakkan kaki ke Politeknik Shah Alam..tu pon kalo ayah n kawan aku yg paling baik (best frend in the world) ajak aku memancing. namun takdir x memanjangkn jodoh aku bersama best frend aku ni, dia pergi kembali ke Rahmatullah (Al-Fatihah)...mmg hilang langsung mood aku nk memancing sejak itu. tapi aku tetap membuktikan aku pemancing yang tegar beb..Hidup perlu diteruskan... Mancing Tetap mancing... huhuhu

Bile dah masuk ke Episod Alam pekerjaan, weekend haruslah banyak mase percuma kan? Bermain futsal, dan di tubuhkan pulak team bola yang sangat rajin dahulunya mengajak team2 len lawan di Real Sport Arena... Asyik kalah jer hahahaha...Tapi sayang..team bola aku itu akhirnya terkubur begitu sahaja kerana masing2 tidak dapat memberikan komitmen yang penuh pada kerjaya ini. Maka, rentetan daripada itu lah bermula nya siri-siri menjadi seorang pemancing yang tegar. Mula2 follow jer member, ayah n adik2 pi memancing laut blakang umah, makin lame makin syok plak memancing nih kan....Terus balik dan membeli rod sendiri....masih ingat lagi dlu ade 7 set pancing. tp sayang sume da kene kebas dek jantan indon....Lps tuh, try layan mancing laut la plak kat Port Klang...Amik ko, sejak dari itulah hantu memancing terus masuk dan melekat ke dalam diri aku... Dlu kerap gak aku beli majalah2 pncing neh... lama2 da slow skit pembeliannyew.. bajet xde beb... buku tu da ler mahal.. huhuhu

(koleksi pancing serta majalah2 pancing)

Aku tak ramai kot kawan2 yang suka memancing.... (aktiviti sgt bosan kot dieorg cakap)....So, hanya lah kuar memancing dengan orang2 yang same jer la..hahhaha.....So sape2 yang penah follow aku memancing...akan kenal dgn sendirinya kawan2 pancing aku yg lain....sebab tak ramai pon kawan aku yang suka mancing...hahha... Dengan minat ini juga la aku bertemu ngn kawan alam maya (kenal kt internet). Akhirnya kami menjadi rapat n selalu keluar memancing bersama2. Itulah dia Aidil n Ajmal... Dengan komitmen yg diberi berjaya juga kami menubuhkan team sendiri n mmbeli sampan serta enjin bot. Alhamdulilah...

So kalo ade sape2 yg murah hati sudi beri tnjuk ajar kt aku cra2 nk wat blog ni sudi2 la msj aku k... huhuhu. Ape2 pon aku ucapkan SELAMAT DATANG ke blog aku... Terutama pada kaki2 pancing tu harap dpt la kita kongsi2 pngalaman dan kemahiran yg ada. X baik kedekut ilmu... huhu !!!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Ketengahkan pendapat, tunjuk ajar, pandangan serta kritikan anda disini :)